Ako pripraviť Gazpacho

Gazpacho Andaluz, tiež známe ako andalúzska gazpacho, je osviežujúce a chutné studené polievka, ktorá pochádza z andalúzskej oblasti Španielska. Je pripravená z kombinácie čerstvých zeleniny, ako sú paradajky, papriky, uhorky a cibuľa, a je ochutená cesnakom, octom a olivovým olejom. Gazpacho sa zvyčajne podáva vychladené, čo z nej robí ideálne letné jedlo na horúci deň. Tu je krok za krokom, ako pripraviť Gazpacho Andaluz:

 

Ingrediencie

 

  • 900 gramov zrelých paradajok
  • 1 malú uhorku
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár múky
  • 2 polievkové lyžice sherry octu
  • 1/2 pohára extra panenského olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti.
  • Môžete tiež pridať ďalšie suroviny, ako napríklad nakrájané bylinky, kocky avokáda alebo krutóny, aby ste gazpacho pridali extra chuť.

 

Príprava

 

1. Pripravte si zeleninu: Začnite umytím a nakrájaním paradajok, uhorky, paprík a cibule na malé kúsky. Olúpte a nakrájajte cesnak na drobno.

 

2. Zamiešajte zeleninu: Polievku zamiešajte v mixéri alebo v kuchynskom robotovi, kým nebude hladká. Ak nemáte mixér alebo kuchynský robot, môžete zeleninu tiež nakrájať na drobno ručne a zamiešať ju do veľkej misy.

 

3. Pridajte múku: Múku pridajte do zamiešanej zeleniny, aby ste polievku zahustili.

 

4. Ochutte octom a olejom: Gazpacho ochutte sherry octom a extra panenským olivovým olejom a osolte a okorenite podľa chuti. Jemne zamiešajte.

 

5. Vychlaďte a podávajte: Gazpacho prelejte do veľkej misy alebo do jednotlivých tanierov na podávanie a nechajte v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute spojili. Podávajte vychladené, ozdobené nakrájanými bylinkami, kockami avokáda alebo krutónmi podľa vlastného želania.

 

Gazpacho Andaluz je osviežujúce a chutné letné jedlo, ktoré je ľahké pripraviť doma. S len pár jednoduchými surovinami a trochou miešania si môžete kedykoľvek vychutnať túto klasickú španielsku polievku.

Vyskúšajte ju doma a uvidíte, aké ľahké je pripraviť toto chutné a uspokojivé jedlo.